Posiłki podajemy  4 razy dziennie :
 godz. 8.30- I śniadanie 
 godz.10.45- zupa
 godz.12.30 – obiad – drugie danie 
 godz 14.00 – podwieczorek 
JADŁOSPIS OD 6 DO 10 LIPCA 2020r.

Śniadanie Zupa Drugie danie Podwieczorek
Poniedziałek

6.07.

Ryż na mleku z prażonym jabłkiem i cynamonem 130g, pieczywo mieszane 40g, masło 10g, ser żółty 20g, rzodkiewka 20g (1,7) Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym 200ml (1,9) Chińszczyzna 150g z kawałkami kurczaka 60g  Chałka z masłem ½. gruszka ½ (1,3,7)
Wtorek

7.07

Herbata owocowa 150ml, pieczywo mieszane 40g, masło 10g, serek grani 20g, ogórek zielony 20g, polędwica sopocka 20g (1,7)

 

 Zupa warzywna ze szparagami 200ml (9) Strogonow wieprzowy  150g z kluskami śląskimi 160g (1,7) Kaszka manna z musem jagodowym, jabłko ½ (1,7)
Środa

8.07

Kakao 150ml, pieczywo mieszane 40g, masło 10g, serek pomidorowy z bazylią 20g, dżem wiśniowy 20g (1,7) Zupa meksykańska łagodna 200ml (9) Naleśniki z musem z rabarbaru 2 szt, surówka z marchewki 60g (1,3,7) Koktajl truskawkowy 150ml, biszkopty 2 szt, banan ½ (1,3,7)
Czwartek

9.07

Kawa inka 150ml, pieczywo mieszane 20g, bułka kukurydziana ½, masło 10g, jajko gotowane ½, wędlina wieprzowa 20g, ogórek zielony 20g (1,7) Zupa koperkowa 200ml (1,9)

 

Filet z kurczaka w orientalnych przyprawach 60g, surówka colesław 60g, kasza jaglana 200g, sos pomidorowy (7) Panacotta waniliowa 120g, arbuz 150g (7)
Piątek

10.07

Herbata z miętą 150ml, pieczywo mieszane 20g, pasta z tuńczyka w warzywach 20g, ser żółty 20g (1,4,7)

 

Lekka grochówka 200ml (1,9) Pulpeciki jajeczne 60g, ziemniaki młode z koperkiem 200g, surówka z kiszonej kapusty 60g (1,3,7)  Bułka maślana ½ z powidłami 20g, banan ½ (1,3,7)

 

 

DIETA BEZMLECZNA- BĘDZIE W PONIEDZIAŁEK

DIETA  WEGETARIAŃSKA

Śniadanie Zupa Drugie danie Podwieczorek
Poniedziałek Ryż na mleku z prażonym jabłkiem i cynamonem 130g, pieczywo mieszane 40g, masło 10g, ser żółty 20g, rzodkiewka 20g (1,7) Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym 200ml (1,9) Chińszczyzna 150g z cieciorką  60g  Chałka z masłem ½. gruszka ½ (1,3,7)
Wtorek Herbata owocowa 150ml, pieczywo mieszane 40g, masło 10g, serek grani 20g, ogórek zielony 20g, pasta warzywna  20g (1,7)

 

 Zupa warzywna ze szparagami 200ml (9) Strogonow warzywny  150g z kluskami śląskimi 160g (1,7) Kaszka manna z musem jagodowym, jabłko ½ (1,7)
Środa Kakao 150ml, pieczywo mieszane 40g, masło 10g, serek pomidorowy z bazylią 20g, dżem wiśniowy 20g (1,7) Zupa wiosenna łagodna 200ml (9) Naleśniki z musem z rabarbaru 2 szt, surówka z marchewki 60g (1,3,7) Koktajl truskawkowy 150ml, biszkopty 2 szt, banan ½ (1,3,7)
Czwartek Kawa inka 150ml, pieczywo mieszane 20g, bułka kukurydziana ½, masło 10g, jajko gotowane ½, pasta warzywna  20g, ogórek zielony 20g (1,7) Zupa koperkowa 200ml (1,9)

 

Pulpeciki kukurydziano-szpinakowy 60g, surówka colesław 60g, kasza jaglana 200g, sos pomidorowy (7) Panacotta waniliowa 120g, arbuz 150g (7)
Piątek Herbata z miętą 150ml, pieczywo mieszane 20g, pasta warzywna 20g, ser żółty 20g (1,4,7)

 

Lekka grochówka 200ml (1,9) Pulpeciki buraczkowe z basmati 60g, ziemniaki młode z koperkiem 200g, surówka z kiszonej kapusty 60g (1,3,7)  Bułka maślana ½ z powidłami 20g, banan ½ (1,3,7)