Zapewniamy w ciągu dnia 4 posiłki (I śniadanie o godz. 8.30, II śniadanie (podwieczorek) o godz.10.45, obiad – drugie danie o godz.12.30 oraz obiad – zupę o godz 13.45
 
 Od 01.01.2017 r . całodzienne wyżywienie w naszym przedszkolu zapewnia firma cateringowa PYSZOTY
 
Nasz jadłospis w tym tygodniu przedstawia się następująco:

poniedziałek
15.04.2019
Śniadanie – Chleb żytni i mieszany z masłem, konfitura truskawkowa, pieczony pasztet wieprzowy, ogórek kiszony (1,7)
Napój do śniadania – Napar owocowy
Zupa – Zupa ogórkowa z koperkiem (9)
Drugie danie – PIerogi leniwe z białym twarogiem, musem waniliowo- jabłkowym (1,3,7)
Napój do obiadu – Woda mineralna
Podwieczorek – Jabłko, wafle ryżowe ze stewią i cynamonem, woda mieneralna (1)
wtorek
16.04.2019
Śniadanie – Chleb szlachecki własnego wypieku, chleb mieszany z masłem, twarożek z rzodkiewką, pieczony schab wieprzowy, marchewka do
pochrupania (1,7)
Napój do śniadania – Kakao (7)
Zupa – Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami (9)
Drugie danie – Potrawka z kurczaka, ryż biały, marchewka z sezamem (1,7,9,11)
Napój do obiadu – Kompot owocowy
Podwieczorek – Mus jabłkowy z owocami lesnymi, chrupki kukurydziane , woda mieneralna (1,3,7)
środa
17.04.2019
Śniadanie – Kaszka kukurydziana na mleku z bananem, chleb mieszany z masłem, szynka Babuni, sałata (1,7)
Zupa – Kapuśniak z włoskiej kapusty (9)
Drugie danie – Drobiowy gyros, ziemniaki pieczone z ziołami, delikatny sos tzatziki, surówka colesław (7)
Napój do obiadu – Kompot owocowy
Podwieczorek – Zapiekane owoce (jabłko, gruszka, rabarbar) z cynamomenm pod pełnoziarnistą kruszonką, woda mieneralna (1,3,7)
czwartek
18.04.2019
Śniadanie – Chleb żytni i mieszany z masłem, biała kiełbaska delikatesowa, gotowane jajko z wolnego wybiegu, papryka, kiełki (1,3,7)
Napój do śniadania – Napar owocowy
Zupa – Delikatny barszcz biały (1,7,9)
Drugie danie – Świąteczna pieczeń z karkówi w sosie pieczeniowym ze śliwką, ziemniaki, buraczki z chrzanem (1,7,9)
Napój do obiadu – Kompot owocowy
Podwieczorek – Babka cytrynowa z bakaliami, woda mieneralna (1,3,7)
piątek
19.04.2019
Śniadanie – Mleko z granola własnej produkcji z rodzynkami, pół bułki graham masłem, ser żółty, rzodkiewka (1,7)
Zupa – Krem cebulowo-porowy z grzankami (1,7,9)
Drugie danie – Tuńczyk w sosie pomidorowym z kukurydzą i groszkiem, makaron penne, miks sałata z sosem ogrodowym (1,3,4,7)
Napój do obiadu – Kompot owocowy
Podwieczorek – Kisiel owocowy z tartym jabłkiem, biszkopty, woda mieneralna (1,3,7)

DIETA BEZMLECZNA

poniedziałek
15.04.2019
Śniadanie (B) – Chleb żytni z masłem klarowanym, konfitura truskawkowa, wieprzowy pasztet pieczony, ogórek kiszony (1,7)
Napój do śniadania (B) – Napar owocowy
Zupa (B) – Zupa ogórkowa z koperkiem (9)
Drugie danie (B) – Naleśniki gryczane z gruszką, mus jabłkowy
Napój do obiadu (B) – Woda mineralna
Podwieczorek (B) – Banan, wafle ryżowe, woda mineralna
wtorek
16.04.2019
Śniadanie (B) – Chleb żytni z masłem klarowanym, pasta hummus z kurkumą, pieczony schab wieprzowy, marchewka do pochrupania (1,7)
Napój do śniadania (B) – Napar z dzikiej róży
Zupa (B) – Barszcz czerwony z fasolką (9)
Drugie danie (B) – Potrawka z kurczaka, ryż, marchewka z sezamem (9,11)
Napój do obiadu (B) – Kompot owocowy
Podwieczorek (B) – Mus jabłkowy z owocami lesnymi, chrupki kukurydziane , woda mineralna
środa
17.04.2019
Śniadanie (B) – Kaszka kukurydziana na mleku sojowym z bananem, chleb żytni z masłem klarowanym, szynka Babuni, sałata (1,6,7)
Zupa (B) – Kapuśniak z włoskiej kapusty (9)
Drugie danie (B) – Gyros drobiowy, ziemniaki zapiekane z ziołami, surówka Colesław
Napój do obiadu (B) – Kompot owocowy
Podwieczorek (B) – Zapiekane owoce (jabłko, rabarbar, gruszka) ze słonecznikiem, woda mineralna
czwartek
18.04.2019
Śniadanie (B) – Chleb żytni z masłem klarowanym, biała kiełbaska delikatesowa, szynka drobiowa, papryka, kiełki (1,7)
Napój do śniadania (B) – Napar owocowy
Zupa (B) – Krem ziemniaczany z cebulką ze słonecznikiem (9)
Drugie danie (B) – Świąteczna pieczeń z karkówki w sosie pieczeniowym ze śliwką, ziemniaki, buraczki z chrzanem (9)
Napój do obiadu (B) – Kompot owocowy
Podwieczorek (B) – Gryczane ciasto cytrynowe z bakaliami, woda mineralna
piątek
19.04.2019
Śniadanie (B) – Płatki ryżowe na mleku kokosowym z rodzynkami, chleb żytni z masłem klarowanym, pasta rybna, rzodkiewka (1,4,7)
Zupa (B) – Krem cebulowo- porowy ze słonecznikiem (9)
Drugie danie (B) – Tuńczyk w delikatnym sosie pomidorowym z kukurydzą i groszkiem, makaron bezglutenowy, miks sałat w sosie ogrodowym (4,9)
Napój do obiadu (B) – Kompot owocowy
Podwieczorek (B) – Kisiel owocowy z tartym jabłkiem, chrupki kukurydziane, woda mineralna

DIETA WEGETARIAŃSKA

poniedziałek
15.04.2019
Śniadanie (WEGE) – Chleb żytni z masłem klarowanym, konfitura truskawkowa, pasta marchewkowa, ogórek kiszony (1,7)
Napój do śniadania (WEGE) – Napar owocowy
Zupa (WEGE) – Zupa ogórkowa z koperkiem (9)
Drugie danie (WEGE) – Naleśniki gryczane z gruszką, mus jabłkowy
Napój do obiadu (WEGE) – Woda mineralna
Podwieczorek (WEGE) – Banan, wafle ryżowe, woda mineralna
wtorek
16.04.2019
Śniadanie (WEGE) – Chleb żytni z masłem klarowanym, pasta hummus z kurkumą, marchewka do pochrupania (1,7)
Napój do śniadania (WEGE) – Napar z dzikiej róży
Zupa (WEGE) – Barszcz czerwony z fasolką (9)
Drugie danie (WEGE) – Curry warzywne z soczewicą, ryż, marchewka z sezamem (9,11)
Napój do obiadu (WEGE) – Kompot
Podwieczorek (WEGE) – Mus jabłkowy z owocami lesnymi, chrupki kukurydziane, woda minralna
środa
17.04.2019
Śniadanie (WEGE) – Kaszka kukurydziana na mleku sojowym z bananem, chleb żytni z masłem klarowanym, pasta z buraków i ciecierzycy, sałata
(1,6,7)
Zupa (WEGE) – Kapuśniak z włoskiej kapusty (9)
Drugie danie (WEGE) – Kotlecik wege z białej fasoli, ziemniaki zapiekane z ziołami, surówka Colesław
Napój do obiadu (WEGE) – Kompot
Podwieczorek (WEGE) – Zapiekane owoce (jabłko, rabarbar, gruszka) ze słonecznikiem, woda mineralna
czwartek
18.04.2019
Śniadanie (WEGE) – Chleb żytni z masłem klarowanym, pasztet warzywny z soczewicy z porem, papryka, kiełki (1,7)
Napój do śniadania (WEGE) – Napar owocowy
Zupa (WEGE) – Krem ziemniaczany z cebulką ze słonecznikiem (9)
Drugie danie (WEGE) – Faszerowana papryka pastą hummus , ziemniaki, buraczki z chrzanem (9)
Napój do obiadu (WEGE) – Kompot
Podwieczorek (WEGE) – Gryczane ciasto cytrynowe z bakaliami, woda mineralna
piątek
19.04.2019
Śniadanie (WEGE) – Płatki ryżowe na mleku kokosowym z rodzynkami, chleb żytni z masłem klarowanym, pasta hummus z czerwoną fasolą, rzodkiewka
(1,4,7)
Zupa (WEGE) – Krem cebulowo- porowy ze słonecznikiem (9)
Drugie danie (WEGE) – Delikatny sos pomidorowy z kukurydzą i groszkiem i papryką, makaron bezglutenowy, miks sałat w sosie ogrodowym (4,9)
Napój do obiadu (WEGE) – Kompot
Podwieczorek (WEGE) – Kisiel owocowy z tartym jabłkiem, chrupki kukurydziane, woda mineralna

poniedziałek
08.04.2019