Posiłki podajemy  4 razy dziennie :
 godz. 8.30- I śniadanie 
 godz.10.45- zupa
 godz.12.30 – obiad – drugie danie 
 godz 14.00 – podwieczorek 
JADŁOSPIS OD 19 do 23 PAŹDZIERNIKA 2020r.

Śniadanie Zupa Drugie danie Podwieczorek
Poniedziałek

19.10.2020

Ryż na mleku z prażoną śliwką 150g, pieczywo mieszane 40g, miód pszczeli 15g,  serek poznański ze szczypiorkiem 20g, rzodkiewka 20g (1,7)  

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną   200ml (1)

Makaron świderki z sosem bolońskim i mięsem mielonym drobiowym 300g   (7)  Chałka drożdżowa ½, mus brzoskwiniowy 20g, jabłko ½ szt (1,3,7)
Wtorek

20.10.2020

Herbata 150ml, pieczywo mieszane 40g, masło extra 10g, wędlina drobiowa 20g,  ser żółty 20g, kiełki groszku  (1,7) Krem marchewkowo- kukurydziany z makaronem ryżowym  200ml (1,9) Pieczeń rzymska 60g, kasza jaglana 160g, sos koperkowy, mix warzyw gotowanych na parze 60g (1,3) Jogurt truskawkowy  150g, chrupki kukurydziane 20g , banan ½ szt (1,3,7)
Środa

21.10.2020

 

Kawa inka  150ml, pieczywo mieszane 40g, jajko gotowane 1/2, wędlina wieprzowa 20g  liść sałaty  (1,7) Zupa z jesiennych warzyw  200ml (1,9) Kotlecik drobiowy panierowany 60g, ziemniaki puree 200g, surówka warzywna 60g   (1,3,7) Kaszka manna na mleku z musem  malinowym 150g, gruszka ½  (1,7)
Czwartek

22.10.2020

Herbata 150ml, pieczywo mieszane 40g, masło extra 10g, pasta dyniowa z prażoną dynią i cieciorką 20g,  pasta twarogowa 20g, pomidor 20g  (1,7) Buraczkowa z ziemniakami i prażoną cebulką  200ml (1,9)  Naleśniki z  brzoskwinią i musem wiśniowym  2 szt, marchewka gotowana 60g  (1,7) Bułka żytnia z pastą nutelkową  1 szt, jabłko ½ szt
Piątek

23.2020

Kakao na mleku 150ml, chleb mieszany 40g, masło extra 10g, ser żółty 20g, pasta rybna z jajkiem 20g, kiełki rzodkiewki   (1,7)

 

Zupa pieczarkowa z makaronem   200ml (1,9) Ryba pieczona 60g, ziemniaki gotowane 200g, sos lekko cytrynowy z koperkiem, brokuły gotowane 60g (1) Kisiel truskawkowy  150g, biszkopty 2 szt,  banan ½ szt

DIETA BEZMLECZNA

Śniadanie Zupa Drugie danie Podwieczorek
Poniedziałek Ryż na mleku z prażoną śliwką 150g, pieczywo mieszane 40g, masło roślinne 10g,  miód pszczeli 15g,  pasta paprykowa 20g, rzodkiewka 20g (1)  

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną   200ml (1)

Makaron świderki z sosem bolońskim i mięsem mielonym drobiowym 300g  Wafle ryżowe 2 szt, mus brzoskwiniowy 20g, jabłko ½ szt
Wtorek Herbata 150ml, pieczywo mieszane 40g, masło roślinne10g, wędlina drobiowa 20g,  pasta z prażonej kukurydzy 20g, kiełki groszku  (1,7) Krem marchewkowo- kukurydziany z makaronem ryżowym  200ml (1,9) Pieczeń rzymska 60g, kasza jaglana 160g, sos koperkowy, mix warzyw gotowanych na parze 60g (1,3) Deserek jaglany truskawkowy  150g, chrupki kukurydziane 20g , banan ½ szt (1)
Środa Kawa inka  na mleku roślinnym 150ml, pieczywo mieszane 40g, masło roślinne 10g, jajko gotowane 1/2, wędlina wieprzowa 20g  liść sałaty  (1) Zupa z jesiennych warzyw  200ml (1,9) Kotlecik drobiowy panierowany 60g, ziemniaki puree 200g, surówka warzywna 60g   (1,3) Kaszka manna na mleku roślinnym z musem  malinowym 150g, gruszka ½  (1)
Czwartek Herbata 150ml, pieczywo mieszane 40g, masło roślinne 10g, pasta dyniowa z prażoną dynią i cieciorką 20g,  pasta z kurczaka z koperkiem 20g, pomidor 20g  (1) Buraczkowa z ziemniakami i prażoną cebulką  200ml (1,9)  Naleśniki bezpieczne z  brzoskwinią i musem wiśniowym  2 szt, marchewka gotowana 60g  (1) Bułka żytnia z pastą nutelkową  1 szt, jabłko ½ szt
Piątek Herbata owocowa 150ml, chleb mieszany 40g, masło roślinne 10g, hummus pomidorowy 20g, pasta rybna z jajkiem 20g, kiełki rzodkiewki   (1)

 

Zupa pieczarkowa z makaronem   200ml (1,9) Ryba pieczona 60g, ziemniaki gotowane 200g, sos lekko cytrynowy z koperkiem, brokuły gotowane 60g (1) Kisiel truskawkowy  150g, ciasteczka bezpieczne 2 szt,  banan ½ szt

DIETA  WEGETARIAŃSKA

Śniadanie Zupa Drugie danie Podwieczorek
Poniedziałek Ryż na mleku z prażoną śliwką 150g, pieczywo mieszane 40g, miód pszczeli 15g,  serek poznański ze szczypiorkiem 20g, rzodkiewka 20g (1,7)  

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną   200ml (1)

Makaron świderki z sosem bolońskim i cieciorką 300g   (7)  Chałka drożdżowa ½, mus brzoskwiniowy 20g, jabłko ½ szt (1,3,7)
Wtorek Herbata 150ml, pieczywo mieszane 40g, masło extra 10g, pasta z prażonej kukurydzy 20g,  ser żółty 20g, kiełki groszku  (1,7) Krem marchewkowo- kukurydziany z makaronem ryżowym  200ml (1,9) Kotlecik buraczkowy z ryżem jaśminowym 60g, kasza jaglana 160g, sos koperkowy, mix warzyw gotowanych na parze 60g (1,3) Jogurt truskawkowy  150g, chrupki kukurydziane 20g , banan ½ szt (1,3,7)
Środa Kawa inka  150ml, pieczywo mieszane 40g, jajko gotowane 1/2, pasta brokułowa z miętą 20g  liść sałaty  (1,7) Zupa z jesiennych warzyw  200ml (1,9) Kotlecik marchewkowo-kukurydziany 60g, ziemniaki puree 200g, surówka warzywna 60g   (1,3,7) Kaszka manna na mleku z musem  malinowym 150g, gruszka ½  (1,7)
Czwartek Herbata 150ml, pieczywo mieszane 40g, masło extra 10g, pasta dyniowa z prażoną dynią i cieciorką 20g,  pasta twarogowa 20g, pomidor 20g  (1,7) Buraczkowa z ziemniakami i prażoną cebulką  200ml (1,9)  Naleśniki z  brzoskwinią i musem wiśniowym  2 szt, marchewka gotowana 60g  (1,7) Bułka żytnia z pastą nutelkową  1 szt, jabłko ½ szt
Piątek Kakao na mleku 150ml, chleb mieszany 40g, masło extra 10g, ser żółty 20g, pasta warzywna 20g, kiełki rzodkiewki   (1,7)

 

Zupa pieczarkowa z makaronem   200ml (1,9) Pulpecik z cukinii 60g, ziemniaki gotowane 200g, sos lekko cytrynowy z koperkiem, brokuły gotowane 60g (1) Kisiel truskawkowy  150g, biszkopty 2 szt,  banan ½ szt