Zapewniamy w ciągu dnia 4 posiłki (I śniadanie o godz. 8.30, II śniadanie (podwieczorek) o godz.10.30, obiad – drugie danie o godz.12.30 oraz obiad – zupę o godz 14.30
 
 Od 01.01.2017 r . całodzienne wyżywienie w naszym przedszkolu zapewnia firma cateringowa
 
Nasz jadłospis w tym tygodniu przedstawia się następująco:
poniedziałek
04.12.2017
Śniadanie – Chleb żytni i mieszany, masło, pieczony pasztet wieprzowy, jajko gotowane, rzodkiewka i kiełki (1,7)
Napój do śniadania – Herbata malinowa
Zupa – Krem z białej fasoli i ziemniaka z majerankiem, grzanki (1,7,9)
Drugie danie – Makaron penne, sos carbonara z szynką i zielonym groszkiem (1,7,9)
Napój do obiadu – Woda mineralna
Podwieczorek – Chałka z masłem i dżemem brzoskwiniowym, woda mineralna
wtorek
05.12.2017
Śniadanie – Chleb żytni i mieszany z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, szynka sopocka oraz marchew do pochrupania (1,7)
Napój do śniadania – Herbata lipowa
Zupa – Zupa kalafiorowa (7,9)
Drugie danie – Strogonow drobiowy z papryką i ogórkiem kiszonym, pyzy (7,9)
Napój do obiadu – Kompot
Podwieczorek – Bułeczka ze śliwką, woda mineralna (1,3,7)
środa
06.12.2017
Śniadanie – Pół bułki pszennej z masłem i z serem żółtym, ogórek zielony oraz pół rogala z powidłami (1,7)
Napój do śniadania – Kakao (7)
Zupa – Barszcz czerwony z ziemniakami (9)
Drugie danie – Panierowane fileciki drobiowe w sezamie, ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej (1,3,7,11)
Napój do obiadu – Kompot
Podwieczorek – Ciasto makowe, woda mineralna (1,3,7)
czwartek
07.12.2017
Śniadanie – Płatki kukurydziane na mleku, chleb żytni z masłem, pasta hummus i rzodkiewka (1,7)
Zupa – Zupa warzywna (1,7,9)
Drugie danie – Pulpeciki cielęce z warzywami okopowymi w sosie cytrynowo-porowym, ryż, glazurowana marchewka z miodem i sezamem (1,7,9,11)
Napój do obiadu – Kompot
Podwieczorek – Zapiekane jabłko, gruszka i rabarbar z cynamonem pod pełnoziarnistą kruszonką, woda mineralna (1,3,7)
piątek
08.12.2017
Śniadanie – Bułka pszenna z masłem, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, sałata, ser żółty i pomidor (1,3,7)
Napój do śniadania – Herbata cytrynowa
Zupa – Zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9)
Drugie danie – Filet rybny panierowany w wiórkach kokosowych, ziemniaki puree z koperkiem, surówka colesław z kukurydzą (1,3,4,7)
Napój do obiadu – Kompot
Podwieczorek – Pierniczki, mandarynka, woda mineralna (1,3,7)
Dieta bezmleczna
 poniedziałek
04.12.2017
Śniadanie (B) – Chleb żytni z masłem klarowanym, pieczony pasztet wieprzowy, pasta hummus z oliwą i natką pietruszki, rzodkiewka, kiełki (1,7)
Napój do śniadania (B) – Herbata malinowa
Zupa (B) – Krem z białej fasoli i ziemniaka z majerankiem i ze słonecznikiem (9)
Drugie danie (B) – Makaron bezglutenowy, sos carbonara z szynką i zielonym groszkiem (9)
Napój do obiadu (B) – Woda mineralna
Podwieczorek (B) – Wafle ryżowe z masłem klarowanym i dżemem brzoskwiniowym, woda mineralna
wtorek
05.12.2017
Śniadanie (B) – Chleb żytni z masłem klarowanym, szynka sopocka, pasta z soczewicy i pieczonej papryki, rzodkiewka i marchewka do pochrupania (1,7)
Napój do śniadania (B) – Herbata lipowa
Zupa (B) – Zupa kalafiorowa (9)
Drugie danie (B) – Strogonow drobiowy z papryką i ogórkiem kiszonym, kasza gryczana (9)
Napój do obiadu (B) – Kompot
Podwieczorek (B) – Ciasteczko bezglutenowe na mące gryczanej i kukurydzianej ze śliwką, woda mineralna
środa
06.12.2017
Śniadanie (B) – Chleb żytni z masłem klarowanym, pasta z rodzynek i karobu, szynka drobiowa z ogórkiem zielonym (1,7)
Napój do śniadania (B) – Herbata z hibiskusa
Zupa (B) – Barszcz czerwony z ziemniakami (9)
Drugie danie (B) – Pieczony filecik drobiowy w ziołach, ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej
Napój do obiadu (B) – Kompot
Podwieczorek (B) – Bezglutenowe ciasto makowe na mące gryczanej, woda mineralna
czwartek
07.12.2017
Śniadanie (B) – Płatki kukurydziane na mleku sojowym, chleb żytni z masłem klarowanym, pasta hummus i rzodkiewka (1,7)
Zupa (B) – Zupa warzywna (9)
Drugie danie (B) – Pulpeciki cielęce z warzywami okopowymi w sosie cytrynowo-porowym, ryż, glazurowana marchewka z miodem i sezamem (11)
Napój do obiadu (B) – Kompot
Podwieczorek (B) – Zapiekane jabłko, gruszka i rabarbar z pestkami dyni oraz słonecznika, woda mineralna
piątek
08.12.2017
Śniadanie (B) – Chleb żytni z masłem klarowanym, paprykarz wegański, pasta z czerwonej fasoli, sałata i pomidor (1,7)
Napój do śniadania (B) – Herbata cytrynowa
Zupa (B) – Zupa pomidorowa z ryżem (9)
Drugie danie (B) – Pieczony filet rybny, ziemniaki puree, surówka colesław z kukurydzą (4)
Napój do obiadu (B) – Kompot
Podwieczorek (B) – Gryczane ciasteczko z przyprawą piernikową, mandarynka, woda mineralna
 
DIETA WEGETARIAŃSKA
 poniedziałek
04.12.2017
Śniadanie (WEGE) – Chleb żytni z masłem klarowanym, pasta hummus z oliwą i natką pietruszki, rzodkiewka, kiełki (1,7)
Napój do śniadania (WEGE) – Herbata malinowa
Zupa (WEGE) – Krem z białej fasoli i ziemniaka z majerankiem i ze słonecznikiem (9)
Drugie danie (WEGE) – Makaron bezglutenowy, sos Napoli z groszkiem (9)
Napój do obiadu (WEGE) – Woda mineralna
Podwieczorek (WEGE) – Wafle ryżowe z masłem klarowanym i dżemem brzoskwiniowym, woda mineralna
wtorek
05.12.2017
Śniadanie (WEGE) – Chleb żytni z masłem klarowanym, pasta z pieczonej papryki, rzodkiewka i marchewka do pochrupania (1,7)
Napój do śniadania (WEGE) – Herbata lipowa
Zupa (WEGE) – Zupa kalafiorowa (9)
Drugie danie (WEGE) – Wegański strogonow z papryką i ogórkiem kiszonym, kasza gryczana (9)
Napój do obiadu (WEGE) – Kompot
Podwieczorek (WEGE) – Ciasteczko bezglutenowe na mące gryczanej i kukurydzianej ze śliwką, woda mineralna
środa
06.12.2017
Śniadanie (WEGE) – Chleb żytni z masłem klarowanym, pasta z rodzynek i karobu (1,7)
Napój do śniadania (WEGE) – Herbata z hibiskusa
Zupa (WEGE) – Barszcz czerwony z zmiemniakami (9)
Drugie danie (WEGE) – Zapiekana cukinia z kaszą jaglaną i warzywami, surówka z kapusty pekińskiej
Napój do obiadu (WEGE) – Kompot
Podwieczorek (WEGE) – Bezglutenowe ciasto makowe na mące gryczanej, woda mineralna
czwartek
07.12.2017
Śniadanie (WEGE) – Płatki kukurydziane na mleku sojowym, chleb żytni z masłem klarowanym, pasta hummus i rzodkiewka (1,7)
Zupa (WEGE) – Zupa warzywna (9)
Drugie danie (WEGE) – Potrawka z warzyw z soczewicą, ryż oraz marchewka
Napój do obiadu (WEGE) – Kompot
Podwieczorek (WEGE) – Zapiekane jabłko, gruszka i rabarbar z pestkami dyni oraz słonecznika, woda mineralna
piątek
08.12.2017
Śniadanie (WEGE) – Chleb żytni z masłem klarowanym, paprykarz wegański, pasta z czerwonej fasoli, sałata i pomidor (1,7)
Napój do śniadania (WEGE) – Herbata cytrynowa
Zupa (WEGE) – Zupa pomidorowa z ryżem (9)
Drugie danie (WEGE) – Kotlecik z białej fasoli z cebulką i tymiankiem, puree ziemniaczane, surówka colesław z kukurydzą
Napój do obiadu (WEGE) – Kompot
Podwieczorek (WEGE) – Gryczane ciasteczko z przyprawą piernikową, mandarynka, woda mineralna