Zapewniamy w ciągu dnia 4 posiłki (I śniadanie o godz. 8.30, II śniadanie (podwieczorek) o godz.10.30, obiad – drugie danie o godz.12.30 oraz obiad – zupę o godz 14.30
 
 Od 01.01.2017 r . całodzienne wyżywienie w naszym przedszkolu zapewnia firma cateringowa
 
Nasz jadłospis w tym tygodniu przedstawia się następująco:
 
poniedziałek
16.10.2017
Śniadanie – Chleb żytni i mieszany z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką drobiową i rzodkiewką (1,3,7)
Napój do śniadania – Herbata z dzikiej róży
Zupa – Krem ziemniaczany z batatami z prażonym słonecznikiem (1,7,9)
Drugie danie – Pyzy drożdżowe z sosem bolońskim z warzywami okopowymi i zielonym groszkiem (1,3,7,9)
Napój do obiadu – Kompot
Podwieczorek – Chałka z masłem i twarożkiem z ananasem, woda mineralna (1,3,7)
wtorek
17.10.2017
Śniadanie – Chleb mieszany i szlachecki własnego wypieku z masłem, serem żółtym, pasztetem drobiowym, sałatą i pomidorem (1,7)
Napój do śniadania – Herbata malinowa
Zupa – Barszcz czerwony z makaronem (1,7,9)
Drugie danie – Zraziki wieprzowe w sosie pieczeniowym, kasza pęczak, surówka z kapusty pekińskiej (1,7,9)
Napój do obiadu – Kompot
Podwieczorek – Koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym z płatkami owsianymi, woda mineralna (1,7)
środa
18.10.2017
Śniadanie – Kaszka manna na mleku, chleb żytni z masłem, polędwicą sopocką, marchewka do pochrupania (1,7)
Zupa – Kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem (7,9)
Drugie danie – Pałeczki z kurczaka w ziołach, ziemniaki puree i buraki (7)
Napój do obiadu – Kompot
Podwieczorek – Domowa bułeczka ze śliwką, woda mineralna (1,3,7)
czwartek
19.10.2017
Śniadanie – Chleb mieszany i szlachecki własnego wypieku z masłem, twarożkiem z rzodkiewką, kiełbasą krakowską i papryką (1,7)
Napój do śniadania – Herbata z hibiskusa
Zupa – Kremowa zupa pomidorowa z pieczoną papryką i kaszą jaglaną (9)
Drugie danie – Naleśniki orkiszowe z jabłkiem prażonym i surówką z marchewki i selera (1,3,7,9)
Napój do obiadu – Kompot
Podwieczorek – Ciasto czekoladowe z rabarbarem, woda mineralna (1,3,7)
piątek
20.10.2017
Śniadanie – Bułka pszenna z masłem, serem żółtym, pastą z tuńczyka, ogórkiem kiszonym i sałatą (1,4,7)
Napój do śniadania – Kakao (7)
Zupa – Krem z białych warzyw z grzankami ziołowymi (1,7,9)
Drugie danie – Filet rybny panierowany, ziemniaki puree i brokuł gotowany (1,3,4,7)
Napój do obiadu – Kompot
Podwieczorek – Budyń waniliowy z musem wiśniowym, woda mineralna (1,7)
Dieta bezmleczna
poniedziałek
16.10.2017
Śniadanie (B) – Chleb żytni z masłem klarowanym, pastą hummus, szynką drobiową i rzodkiewką (1,7)
Napój do śniadania (B) – Herbata z dzikiej róży
Zupa (B) – Krem ziemniaczany z batatami z prażonym słonecznikiem (9)
Drugie danie (B) – Makaron bezglutenowy z sosem bolońskim z warzywami okopowymi i zielonym groszkiem (9)
Napój do obiadu (B) – Kompot
Podwieczorek (B) – Wafle ryżowe z masłem klarowanym i dżemem wiśniowym, woda mineralna (7)
wtorek
17.10.2017
Śniadanie (B) – Chleb żytni z masłem klarowanym, pasztetem drobiowym, pastą ze słonecznika, pomidorem i sałatą (1,7)
Napój do śniadania (B) – Herbata malinowa
Zupa (B) – Barszcz czerwony z makaronem bezglutenowym (9)
Drugie danie (B) – Zraziki w sosie pieczeniowym z kaszą gryczaną i surówka z kapusty pekińskiej (9)
Napój do obiadu (B) – Kompot
Podwieczorek (B) – Mus malinowo-jabłkowy z pestkami dyni i słonecznika, woda mineralna
środa
18.10.2017
Śniadanie (B) – Kaszka kukurydziana na mleku sojowym z rodzynkami, chleb żytni z masłem klarowanym, polędwicą sopocką, marchewką do pochrupania
(1,6,7)
Zupa (B) – Kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem (9)
Drugie danie (B) – Pałeczki z kurczaka w ziołach, ziemniaki puree i buraki (7)
Napój do obiadu (B) – Kompot o
Podwieczorek (B) – Ciasto bezglutenowe z mąki ryżowej i kukurydzianej z powidłami, woda mineralna
czwartek
19.10.2017
Śniadanie (B) – Chleb żytni z masłem klarowanym, kiełbasą krakowską, pastą z soczewicy i papryką (1,7)
Napój do śniadania (B) – Herbata z hibiskusa
Zupa (B) – Kremowa zupa pomidorowa z pieczoną papryką i kaszą jaglaną (9)
Drugie danie (B) – Naleśniki bezglutenowe z prażonym jabłkiem, surówką z marchewki i selera (9)
Napój do obiadu (B) – Kompot
Podwieczorek (B) – Gryczane ciasto z karobem i rabarbarem, woda mineralna
piątek
20.10.2017
Śniadanie (B) – Chleb żytni z masłem klarowanym, pastą z tuńczyka, polędwicą sopocką, ogórkiem kiszonym i sałatą (1,4,7)
Napój do śniadania (B) – Herbata owocowa
Zupa (B) – Krem z białych warzyw z prażonym słonecznikiem (9)
Drugie danie (B) – Filet rybny panierowany, ziemniaki puree i brokuł (4)
Napój do obiadu (B) – Kompot
Podwieczorek (B) – Kisiel wiśniowy, chrupki kukurydziane, woda mineralna
DIETA WEGETARIAŃSKA
 poniedziałek
16.10.2017
Śniadanie (WEGE) – Chleb żytni z masłem klarowanym, pastą hummus, sałatą, pomidorem i rzodkiewką (1,7)
Napój do śniadania (WEGE) – Herbata z dzikiej róży
Zupa (WEGE) – Krem ziemniaczany z batatami z prażonym słonecznikiem (9)
Drugie danie (WEGE) – Makaron bezglutenowy z sosem napoli z warzywami okopowymi i zielonym groszkiem (9)
Napój do obiadu (WEGE) – Kompot
Podwieczorek (WEGE) – Wafle ryżowe z masłem klarowanym i dżemem wiśniowym, woda mineralna (7)
wtorek
17.10.2017
Śniadanie (WEGE) – Chleb żytni z masłem klarowanym, pastą ze słonecznika, sałatą i pomidorem (1,7)
Napój do śniadania (WEGE) – Herbata malinowa
Zupa (WEGE) – Barszcz czerwony z makaronem bezglutenowym (9)
Drugie danie (WEGE) – Kaszotto gryczane z warzywami i soczewicą, surówka z kapusty pekińskiej (9)
Napój do obiadu (WEGE) – Kompot
Podwieczorek (WEGE) – Mus malinowo-jabłkowy z pestkami dyni i słonecznika, woda mineralna
środa
18.10.2017
Śniadanie (WEGE) – Kaszka kukurydziana na mleku sojowym z rodzynkami, chleb żytni z masłem klarowanym, powidła (1,6,7)
Zupa (WEGE) – Kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem (9)
Drugie danie (WEGE) – Cukinia faszerowana z ciecierzycą, ziemniaki puree i buraczki
Napój do obiadu (WEGE) – Kompot
Podwieczorek (WEGE) – Ciasto bezglutenowe z mąki ryżowej i kukurydzianej z powidłami, woda mineralna
czwartek
19.10.2017
Śniadanie (WEGE) – Chleb żytni z masłem klarowanym, pastą z soczewicy, papryką i sałatą (1,7)
Napój do śniadania (WEGE) – Herbata z hibiskusa
Zupa (WEGE) – Kremowa zupa pomidorowa z pieczoną papryką i kaszą jaglaną (9)
Drugie danie (WEGE) – Naleśniki bezglutenowe z prażonym jabłkiem, surówką z marchewki i selera (9)
Napój do obiadu (WEGE) – Kompot
Podwieczorek (WEGE) – Gryczane ciasto z karobem i rabarbarem, woda mineralna
piątek
20.10.2017
Śniadanie (WEGE) – Chleb żytni z masłem klarowanym, paprykarzem wegańskim, ogórkiem kiszonym i sałatą
Napój do śniadania (WEGE) – Herbata owocowa
Zupa (WEGE) – Krem z białych warzyw z prażonym słonecznikiem (9)
Drugie danie (WEGE) – Papryka faszerowana z ciecierzycy, ziemniaki puree i brokuł
Napój do obiadu (WEGE) – Kompot
Podwieczorek (WEGE) – Kisiel wiśniowy, chrupki kukurydziane, woda mineralna